Fayez Abdul Rahman obejmuje stanowisko wiceprezesa ds. rozwoju marki Genesis

Pobierz tekst tutaj
Korporacyjne | Dodano: 07.11.2017 < powrót do listy
  •    Rahman współpracował wcześniej z marką BMW gdzie nadzorował m.in. rozwój modeli serii 7 oraz sportowej linii M
  •   Celem nominacji Rahmana jest wzmocnienie konkurencyjności modeli Genesis wśród marek premium o ugruntowanej pozycji

Galeria zdjęć

Fayez Abdul Rahman rozpoczął współpracę z Hyundai Motor Company, gdzie od 1 listopada oficjalnie objął stanowisko wiceprezesa ds. rozwoju marki Genesis. Zadaniem kierowanego przez niego zespołu będzie praca nad specyfikacją i osiągami samochodu od najwcześniejszych etapów jego tworzenia.

58-letni Rahman związany był wcześniej z marką BMW, gdzie odpowiadał za rozwój modeli serii X, serii 7 oraz sportowych samochodów M. Jego doświadczenie ma posłużyć zaprojektowaniu nowej struktury procesu rozwoju modeli Genesis, mających na celu dopracowanie ich jakości i osiągów.

Działania zostaną skoncentrowane wokół optymalizacji specyfikacji, systemów elektronicznych a także doświadczeń użytkownika (UX ang. user experience). Nowa struktura procesu rozwoju będzie także stopniowo wdrażana dla innych modeli marki Hyundai, co wpłynie na ich konkurencyjność wobec modeli wiodących europejskich marek premium.

„Imponuje mi tempo, w jakim Hyundai rozwinął się na świecie w ostatnich latach, dlatego tym bardziej cieszy mnie możliwość podjęcia nowych wyzwań zawodowych w tak dynamicznej organizacji. Planujemy rozwijać unikalną dla Hyundai Motor Group, elastyczną i przyszłościową strukturę procesu rozwoju samochodów w celu zapewnienia ich konkurencyjności, szczególnie w zakresie osiągów i jakości". - powiedział Rahman.

Fayez Abdul Rahman dołączył do BMW w 1986 roku. Od 1991 roku pracował nad rozwojem modeli koncepcyjnych, od 1996 roku odpowiadał za flagową linię modeli serii 7, a od 2015 roku za linię sportowych modeli M.